Eimimosa
Eimimosa doe je door salade, het is een met ei verrijkte vinaigratte.
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- halve eetlepel witte balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 0,5 sinaasappel
- zout
- peper
Wat is dit? Dit is eimimosa. Doe je door salade. Een eimimosa is een met ei verrijkte vinaigratte. Het is de moeite van het proberen waard. Zo maak je dit: Kook 1 ei 10 minuten en laat hem schrikken in koud water. Meng 1 eetlepel olijfolie extra vierge met een halve eetlepel witte balsamicoazijn, 1 zeer fijn gesneden teentje knoflook en 1 gesnipperde sjalot met het sap van 0,5 sinaasappel. Doe er wat zout en peper bij. Pel het ei. Snijd het in stukjes en wrijf het ei door een zeef en voeg het toe aan de vinaigrette.