Falafelballetjes en groenten van aubergine, tomaten en koriander
Ook Falafel balletjes kun je maken volgens de voedselzandloper.
- 1 blikje kikkererwten
- een halve rode ui
- een paar tenen knoflook
- een halve rode peper
- 10 gram verse koriander
- 1 ei
- 1 aubergine
- olijfolie
- 1 rode ui
- 3 lente-uitjes
- 4 roma-tomaatjes
- zout
- peper
Falafelballetjes en groenten van aubergine, tomaten en koriander. Falafel kun je ook maken volgens de voedselzandloper. Recept voor 2 personen: Laat 1 blikje kikkererwten goed uitlekken in een zeef en spoel ze goed af. Snijd een halve rode ui, een paar tenen knoflook, een halve rode peper en 10 gram verse koriander fijn. Pureer dit samen met de kikkererwten en 1 ei. Kneed er balletjes van. Leg ze op een bord en zet ze in de koelkast. Was 1 aubergine en droog deze goed af en vet hem in met olijfolie en wikkel de aubergine in alufolie. Leg de aubergine gedurende minstens 30 minuten in de oven, op 190 graden. Laat de aubergine iets afkoelen, snijd de schil eraf en snijd er blokjes van. Snijd 1 rode ui fijn en 3 lente-uitjes in ringetjes met 2 tenen knoflook en fruit deze in olijfolie. Voeg 4 in stukken gesneden roma-tomaatjes toe en laat dit op een zacht vuur garen. Voeg tot slot ook de aubergine, in stukjes, toe met verse blaadjes koriander en zout en peper naar smaak. Bak de falafelballetjes in wat olijfolie gedurende 4-5 minuten in een koekenpan en keer ze om totdat ze bruin zijn.