Feest met aubergine, ras el hanout, verse nectarines, kippenvleugels en kidneybonen
Een gezonde VZL maaltijd met nectarines, groenten en kip.
- 1 aubergine
- 1 grote ui
- 4 scharrelkip-vleugels
- 1 scheut rode wijn
- 1 sinaasappel
- 3 nectarines
- 1 blikje kidneybonen
- flink veel verse koriander
- kokosvet
- zout
- peper
- ras el hanout (kruiden)
Voor 2 personen: Snijd de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit wat kokosvet in een braadpan en fruit hierin de ui en de aubergine (een minuut of 5). Voeg zout, peper, en ras el hanout (kruiden) toe. Haal de groenten uit de pan. Wrijf 4 scharrelkip-vleugels in met zout, peper en ras el hanout en bak ze in wat kokosvet of olijfolie aan beide kanten bruin. Giet 1 scheut rode wijn over de kip, en het sap van 1 sinaasappel. Schil 3 nectarines. Snijd ze in blokjes en doe ze bij de kip, evenals de aubergine. Voeg zonodig wat water toe. Laat het gerecht 30 minuten garen op een zacht vuur. Voeg tot slot eind de afgespoelde kidneybonen toe en flink veel verse koriander.