www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Flan van witte courgettes, rode tomaten en groene basilicum

Een vegetarisch ovengerecht volgens de voedselzandloper.

  • 1 kilo witte courgettes
  • 2-3 tenen knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 5 rode kleine trostomaatjes
  • 1 handvol blanke amandelen
  • 3 dl sojaroom
  • 3 eitjes
  • 1 handvol verse basilicum
  • 125 gram geraspte kaas
  • zout
Flan van witte courgettes, rode tomaten en groene basilicum

Het recept voor flan voor 3-4 personen: was 1 kilo (witte) courgettes, snijd de uiteinden er vanaf en rasp ze op een grove rasp. Rasp hiermee ook 2-3 tenen knoflook en 3 sjalotten, laat dit mengsel HEEL goed uitlekken in een vergiet want van courgette komt heel veel vocht af en dat wil je niet in je flan hebben. Roer wat zout en peper door de courgette en bak het mengsel terwijl je goed blijft roeren, gedurende een minuut of 10 in een hapjespan. Leg het groentemengsel in een ingevette springvorm. Snijd 5 rode kleine trostomaten in plakjes en leg die op de courgette; daar boven op een handvol blanke amandelen. Maak een mix van 3 dl sojaroom, 3 eitjes en een handvol basilicumblaadjes,150 gram pittige, geraspte kaas en nog wat zout en giet deze mix over de andere ingrediënten. Zet de vorm in een voorverwarmde oven op 200 graden en en verlaag de temperatuur naar 180 graden en laat de taart garen gedurende 30 minuten. Mocht de taart dan nog vochtig zijn, laat deze dan nog een minuut of 5 na garen in de oven.