Flapjacks (havermoutkoeken)
Een gezonde snack, zonder koemelk en gluten.
- 360 gram havermout
- 75 gram kokosboter
- Een flinke kneep agavesiroop (of een ander zoetmiddel)
- 2 eetlepels peren-appelstroop zonder suiker
- 3 eetlepels ongezoete abrikozenjam
- zout
- 2 eetlepels kaneel
Het recept voor de flapjacks: 360 gram havermout mengen met 75 gram zachte (of gesmolten) kokosboter, wat zout, een flinke kneep agavesiroop (of een ander zoetmiddel) en 2 eetlepels peren-appelstroop zonder suiker. Voeg 2 eetlepels kaneel toe. Maak van deze ingrediënten een soepel deeg en bedek een ingevette bakvorm van 15 bij 20 cm met de helft van het deeg. Leg hierop een laagje van 3 eetlepels ongezoete abrikozenjam die je met 2 eetlepels water hebt verdund. Leg de rest van het havermoutdeeg hier bovenop en zet de schotel in een op 160 graden voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Goed oppassen dat de koek niet aanbrandt. Laat de koek goed afkoelen en snijd er repen van. Bewaar de repen in een goed afgesloten trommel. (Je krijgt er niet een echt deeg van zoals je gewend bent, maar leg het maar volgens het recept in de vorm en dan komt het goed! Wel goed laten afkoelen.)