Frambozenijs met banaan en citroenmelisse
Gezond smullen: voedselzandloper-proof ijs, gemaakt met de Yonanas ijsmachine.
- 125 gram frambozen (bevroren)
- 1 banaan (niet bevroren)
- wat citroenmelisse
- (een Yonanas IJsmachine
Zo maak je voedselzandloper-proof IJs met de Yonanas-IJsmachine, voor ongeveer 4 personen: Vries een bakje frambozen in (minstens 1 dag). Zet een bakje onder de Yonanas, doe beurtelings wat bevroren frambozen, een stuk banaan en wat citroenmelisse aan de bovenkant in het apparaat. Zet 'm aan en druk het fruit naar beneden. Herhaal dit tot je geen frambozen en geen banaan meer over hebt. De banaan hoef je niet in te vriezen want de frambozen zijn koud genoeg. Gelukkig maar want hard bevroren banaan laat zich moeilijk schillen. Als het frambozenijs wat te koud is, laat het dan nog 20 minuten op temperatuur komen. Maak er een mooi toetje van door er wat verseen frambozen en blaadjes citroenmelisse op te leggen. Gezond smullen! Bij Bol.com zie je een leuk instructie-filmpje over de Yonanas, klik hieronder.