Gazpacho van watermeloen
Recept voor een ijskoude voedselzandloper soep.
- 1 watermeloen van ongeveer 2 kilo
- 500 gram kleine trostomaten
- 1 limoen
- 1 eetlepel grof gehakte koriander
- 1 eetlepel grof gehakte munt
- olijfolie extra vierge
- cayennepeper
Dompel 500 gram kleine trosmaten even onder in kokend water zodat je de velletjes er gemakkelijk af kunt trekken. Snijd de tomaten in kleine stukjes en lepel de pitjes er zoveel mogelijk uit. Snijd de schil van ongeveer 2 kilo watermeloen en verwijder de pitten. Snijd de meloen in stukjes. Knijp het sap uit 1 limoen en hak 1 eetlepel koriander in stukken en doe hetzelfde met 1 eetlepel munt. Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg nog 2 eetlepels olijfolie extra vierge toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde gazpacho. Laat de soep zeer goed koelen in de ijskast!