Gekookte mosselen
Zo maak je zelf mosselen.
- 2 kg mosselen
- knoflook
- wortel
- peterselie
- selderij
- sherry
- magere kwark
- olijfmayonaise
- peper
- zout
Recept voor 2 personen: 2 kg mosselen, flink onder koud water zetten, exemplaren die dan niet dicht zijn een flinke tik geven en ze dan alsnog dichtgaan zijn ze goed. Open en/of kapotte exemplaren weggooien. In een mosselpan wat stukjes knoflook, wortel, peterselie en of selderij doen en aanvullen met vocht. Ik gebruikte een flinke scheut sherry maar kan ook met witte wijn of alleen water. Sherry of witte wijn ook aanvullen met een flinke bodem water. Let op: mosselen pas koken als je de andere onderdelen van de maaltijd hebt klaargemaakt. Mosselen aan de kook brengen en een aantal minuten flink laten koken tot alle schelpen openstaan. Even flink met de pan van het vuur af op en neer schudden helpt. Saus voor mosselen: 3, 4 flinke eetlepels magere kwark en een flinke eetlepel olijfmayonaise toevoegen (kan ook zonder, maar is uiteraard minder romig) hier doorheen zeer fijngesneden knoflook, lekker veel fijn gesneden peterselie en/of selderij, wat peper en zout er bij en smullen maar.