Gepofte zoete aardappel met gemengde wilde spinazie en kabeljauw
Een lekker slank voedselzandloper gerecht met groenten en vis.
- 4 zoete aardappels
- 1 rode ui
- 3 schijven venkel
- 2 knoflooktenen
- een stuk kabeljauwfilet
- 400 gram wilde spinazie
- een handvol rucola
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout
- peper
Zo maak je dit gerecht voor 2-4 personen: Verwarm de oven op 200 graden. Borstel 4 zoete aardappels goed schoon en snijd ze doormidden. Doe in een kommetje wat olijfolie met wat zout en peper en smeer hier de aardappelhelften met een kwastje mee in. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en bedek de schaal losjes met een stuk aluminiumfolie. Laat de zoete aardappels 50 minuten garen. Haal het folie van de schaal en zet de zoete aardappels nog 15 minuten terug. Ondertussen snijd je 1 rode ui in kleine stukjes en 3 schijven venkel. Snijd 2 knoflooktenen heel fijn. Bestrooi een stuk kabeljauwfilet aan beide zijden met zout en peper. Zet 1 koekenpan en 1 hapjespan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak de vis zachtjes aan 2 kanten in de koekenpan en fruit de knoflook met de ui en de venkel in de hapjespan. Voeg in delen 400 gram wilde spinazie met een handvol rucola toe en wok dit tot de spinazie goed geslonken is. Schep op een bord wat zoete aardappel met daarop een stuk vis en de spinazie en strooi hier wat snippers Parmezaanse kaas over. Zoete aardappels zijn geen aardappels, maar een soort wortels. Bij Albert Heijn liggen ze wel bij de gewone aardappels.