Geroosterde aardperen met knoflooktenen
Wat zijn geroosterde aardperen toch lekker.
- 500 gram aardperen
- 1 bol knoflooktenen
- olijfolie extra vierge
- Keltisch zout
- gedroogde oregano
Wat ruikt dat heerlijk! Geroosterde aardperen met knoflook! Voor 2-3 personen: Snijd 500 gram aardperen (heb je ze uit de moestuin, schrob dan eerst heel goed alle aarde eraf) in stukken en pel de knoflooktenen van 1 bol knoflook. Doe aardperen en knoflook in een kom en giet er 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge over met wat Keltisch zout en gedroogde oregano. Laat dit 15 minuten marineren. Leg bakpapier op een bakplaat en schep het aardperenmengsel hierover. Bak de aardperen 35 minuten in de oven op 200 graden. Ik heb de laatste 5 minuten nog 2 stukken wilde zalm toegevoegd. Wij aten dit met gewokte spinazie.