Geroosterde wintergroenten
Gezond, super simpel, heel erg lekker en volgens de voedselzandloper.
- 5 knoflooktenen
- 2 rode uien
- 2 zoete aardappels
- een stukje koolraap
- 2 pastinaken
- olijfolie
- zeezout
- peper
- gedroogde oregano
Dit is dus super simpel en het snijwerk valt best mee. Op dit recept van geroosterde wintergroenten kan je ook eindeloos variëren. Lekker met kip, kalkoen, vis of een kaasplak. Voor 2 personen: Verwarm de oven op 200 graden. Haal van 5 knoflooktenen het schilletje eraf. Haal de schil van 2 rode uien en snijd er ringen van. Schil 2 zoete aardappels en snijd ze in stukken. Schil een stukje koolraap en snijd er stukken van. Schil 2 pastinaken en halveer ze en snijd het dikkere gedeelte door de lengte in midden. Leg alle groenten in een vuurvaste ovenschotel. Maak een mengsel van een mooie olijfolie met zeezout, peper en gedroogde oregano en bestrijk de groenten hiermee met een kwastje. Zet de schotel in de oven gedurende 35 minuten. Proef even of je de groenten gaar genoeg vindt en houd anders een langere oventijd aan. Zet de oven nog 5 minuten op de grilstand.