Gevulde courgette met gehakt van scharrelkip
Met courgette kun je alle kanten op. Je kunt er zelfs bootjes van maken. Leuk, lekker en gezond!
- 2 rijpe courgettes
- 10 kleine tomaatjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 250 gram scharrelkipgehakt
- zout
- peper
- handje basilicumblaadjes
- pittig belegen geitenkaas
Deze courgettebootjes met gehakt van scharrelkip vullen heel goed. Voor 2 personen: Was de courgettes en halveer ze. Snijd het vruchtvlees er zoveel mogelijk uit maar houd wel een randje over. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaatjes doormidden. Fruit in een hapjespan de fijngesneden knoflook en een gesnipperd uitje en voeg het scharrelkipgehakt toe. Bak het gekakt voorzichtig rul. Doe de courgettestukjes ook bij het gehakt en bak het 5 minuten mee. Voeg tot slot de tomaatjes toe, zout, peper en de basilicumblaadjes. Leg de bootjes in een ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Rasp wat pittig belegen geitenkaas en strooi die over het kipmengsel. Zet de bootjes 20 minuten in de oven op 200 graden. Natuurlijk kun je de bootjes ook opeten:) Eet er nog wat groene salade bij van rucola en veldsla.