Gevulde pompoen
Een mooi slank voedselzandloper recept met veel groenten, vezel en goede vis met goede omega.
- een halve pompoen
- 100 gram gerookte zalm
- 1 ui
- 1 kleine aubergine
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- zout
- wat koriander
- olijfolie
- rucola
Gevulde pompoen met knoflook ui, aubergine, gerookte zalm, ras el hanout kruiden, koriander en rucola. Zo maak je dit super gezonde maal met groenten, kruiden en gezonde vis (recept voor 2 personen): Was een halve pompoen en schep de pitten en de zaden eruit. Snijd zoveel mogelijk van het vruchtvlees uit de pompoen en bewaar dit. Houdt wel een mooie schaal om te vullen. Zet de pompoen in de oven en laat hem 35 minuten garen op 200 graden. Fruit ondertussen in een braadpan 1 fijn gesnipperde ui, 1 kleine aubergine die je in kleine stukjes hebt gesneden, fijn gesneden pompoen (dus het vruchtvlees), en 1 winterwortel in gehalveerde plakjes. Strooi 1 eetlepel ras el hanout kruiden over de groenten. Breng verder op smaak met wat zout. Laat de groenten 20 minuten garen. Voeg op het laatst lekker wat koriander toe en laat deze even mee garen. Haal de pompoen uit de oven en laat deze even afkoelen. Vul de pompoen met de groenten en 100 gram klein gesneden gerookte zalm. Zet de pompoen in een licht ingevette ovenschaal. Giet een straaltje olijfolie over de groenten. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven en en serveer met wat rucola. Vergeet niet de pompoen zelf ook op te eten!! Wat doe je met de andere helft van de pompoen? Maak er biologische pompoensoep van!