Gevulde rolletjes van aubergine en courgette
Deze rolletjes van aubergine en courgette zijn leuk en lekker!
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 100 gram verse geitenkaas (verbrokkeld)
- 30 gram amandelen (grof gehakt)
- blaadjes basilicum (gescheurd)
- bieslook ( fijn geknipt)
- 1 eetlepel rode pesto
- zout
- peper
- olijfolie
- (cocktailprikkertjes)
Deze gevulde rolletjes van aubergine en courgette met geitenkaas, amandelen, pesto en verse kruiden zijn lekker bij kip, of met quinoa. Zo maak je deze gevulde rolletjes: Snijd de courgette en de aubergine in lange plakken. De plakken moet je kunnen oprollen, dus niet te dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout en leg ze in een vergiet gedurende 30-60 minuten. Maak ondertussen een glad kaasmengsel van de geitenkaas, de amandelen, basilicum en flink wat bieslook en de pesto. Spoel de plakken aubergine en courgette af en dep ze droog. bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een braadpan een laag olijfolie en doe alle plakken erin. Roer ze regelmatig om zodat ze allemaal een beetje bruinen. Haal de plakken uit de en laat het vet uitdruipen op keukenpapier. Leg op iedere plak een schepje kaasvulling en rol de plakken op en steek ze vast met een cocktailprikkertje.