Gevulde scharrelkip met gemengde paddenstoelen en truffels
Recept met kip en salade van rode sla, haricots vert en druiven.
- 1 biologische scharrelkip
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- 1-2 eetlepels truffels
- zout
- peper
- olijfolie
- rode wijn
- een halve krop rode sla
- 150 gram haricots vert
- 3 koffielepels olijfolie extra vierge
- 1 koffielepel frambozenazijn
- zout
- peper
- trosje blauwe druiven
Een feestrecept met gevulde scharrelkip met gemengde paddenstoelen en truffels. Heerlijk met een salade van rode sla en haricots vert. Scheur en/ of snijd de verschillende paddenstoelen in stukken. Bak ze in een hapjespan met wat olijfolie wat zachter. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de truffels erdoor. Vul de buikholte van de kip met het paddenstoelenmengsel en bind de kip dicht met keukentouw. Roer in een kommetje wat olijfolie met wat zout en peper en bestrijk de kip hiermee aan de buitenkant. Ik had een kip van 1,5 kilo. Dat betekent 1,5 uur garen. Bak de kip aan beide kanten bruin. Voeg een scheut rode wijn toe om het vlees mals te houden en giet er wat kokend water bij. Maak ondertussen de salade. Kook de haricots vert in een laagje water gedurende 5 minuten. Giet de bonen af. Meng de rode sla met de haricots vert. Maak een vinaigrette van olijfolie frambozenazijn met wat zout en peper. Meng de vinaigrette door de sla en verdee; de druiven over de salade. Haal de kip uit de pan en snijd hem in 4 stukken. Schep op met de vulling. Zo simpel en lekker kan het zijn.