www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Glutenvrije crackers

Deze VZL crackers hebben veel bite en zijn heel geschikt om mee naar je werk te nemen.

  • 350 gram pitten, zaden en noten (bijvoorbeeld pecan- en walnoten)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • (bakpapier)
Glutenvrije crackers

Lunch? Smullen met zelfgemaakte crackers! Ook heel geschikt als kleine crackers (gewoon halveren) voor de paasdagen met een zelfgemaakte eiersalade. Recept voor 16 gezonde en goed vullende crackers: Maal 350 gram pitten, zaden en noten (zoals pecan- en walnoten) fijn in een keukenmachine. Klop 3 eieren los met 2 eetlepels amandelmeel en 3 eetlepels gesmolten kokosolie en 80 ml warm water. Meng dit door het pitten-, en zaden- notenmengsel. Zet het deeg minstens 10 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel voorzichtig en zo dun mogelijk over het bakpapier. Dit kun je het beste doen met de bolle kant van een lepel. Bak de crackers 25 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Snijd er 16 gewone of 32 kleine crackers van. Bewaar de crackers laag om laag met keukenpapier in een afgesloten trommel in de koelkast. PS: De crackers worden niet hard. Ze 'cracken' door de pitten en zaden!