Groentepuree met zoete aardappel, prei en cherrytomaatjes en lavaskruiden
Deze groentenpuree kan je combineren met kip of vlees, of met iets vegetarisch.
- 2 zoete aardappels
- 3 preien
- 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes
- zout
- peper
- kerrie
- kurkuma
- olijfolie
- lavaskruiden
Het recept voor 2 personen: schil 2 zoete aardappels en kook ze in stukken gesneden, in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar in water met zout. Snijd 3 preien in ringetjes met zout, peper, kerrie en kurkuma en roerbak ze in olijfolie beetgaar en voeg er 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes aan toe. Giet de zoete aardappels af en pureer ze met een beetje van het kookvocht en voeg er een beetje gedroogde lavaskruiden aan toe. Voeg de zoete aardappel toe aan de prei met tomaatjes en geniet van een heerlijke groenteschotel. Je kunt dit gerecht combineren met een vlees-, vis of een vegetarisch bijgerecht. (Als je lavas in je moestuin hebt staan, kun je natuurlijk ook verse lavas gebruiken.)