Groentepuree
Recept voor puree van verschillende groenten.
- 3 winterwortels
- 3 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 2 venkelknollen
- olijfolie
- 4 dl water
- bouillonpoeder
Nu het weer kouder wordt krijgen we meer trek in warme, voedzame hapjes. Daarom deze groentepuree: 3 winterwortelen schrappen en in gehalveerde schijfjes; 3 stengels bleekselderij in rondjes; 1 rode uit gesnipperd; 2 venkelknollen in parten. Alle groentes in ongeveer dezelfde afmeting snijden. In een beetje olijfolie zachtjes smoren: hierna 4 dl water erbij en 2 bouillonblokjes, aan de kook brengen en met deksel op pan 15 minuten laten garen. Vervolgens deksel van pan en al het vocht laten inkoken. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper naar behoefte, ietsiepietsie kokosolie en met de staafmixer mixen tot een grof geheel of helemaal fijn. Een voedzaam en smakelijk onderdeel van de maaltijd.