Groenteschotel met pompoen en peren
Probeer eens een schotel met peren! Lekker en gemakkelijk te maken herfst-recept met pompoen.
- 1 biologische pompoen
- 3 rode uien
- 2 aubergines
- 2 handperen
- 1/2 bakje platte peterselie
- olijfolie extra vierge
- olijfolie
- ras el hanout
- zout
- peper
- gedroogde tijm
Recept voor groenteschotel met pompoen en peren voor 4 personen: Halveer 1 biologische pompoen. verwijder de pitten en de draden en snijd de pompoen in parten. Verspreid de parten over een grote bakplaat, wentel ze door wat olijfolie en strooi er wat ras el hanout over. Snijd 3 rode uien in parten en doe dat ook met 2 aubergines. Leg de ui en aubergine ook op de bakplaat en hussel er wat olijfolie door. Bestrooi met zout, peper en gedroogde tijm. Schil 2 handperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Leg de peer tussen de groenten. Rooster het gerecht 40 minuten in de oven op 190 graden. Pureer ondertussen een 1/2 bakje platte peterselie en voeg er 2 eetlepels olijfolie extra vierge aan toe. Pureer dit. Haal de groenten uit de oven en giet de peterselie-olie erover. Deze groenteschotel is lekker met zalm.