Groenteschotel met zoete aardappel, courgette, kleine tomaatjes, basilicum en mozzarella
Een heerlijk eenvoudig ovengerecht zonder vlees volgens de voedselzandloper.
- 1 zoete aardappel van 250 gram met wit vruchtvlees
- 3 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 2 eetlepels rode pesto
- mozzarella
- 8 cherrytomaatjes
- basilicum
- olijfolie
- olijfolijfolie extra vierge
Groenteschotel met zoete aardappel, courgette, kleine tomaatjes, basilicum en mozzarella. Zo maak je dit heerlijke gerecht voor 2 personen: Snijd de zoete aardappel in dunne plakken en kook deze 5 minuten met wat zout in ruim water. Fruit de fijn gesneden knoflooktenen en snipper de ui. Was de courgette. Snijd de uiteinden ervan af en snijd de courgette in plakjes. Fruit de knoflook met de ui in olijfolie en voeg de courgetteplakjes hier aan toe. Roer hier de pesto door. Giet de aardappelplakken af. Vet een klein ovenschaaltje in met wat olijfolie en bedek de bodem met een laagje zoete aardappelplakken. Doe hier een laagje courgettemengsel op met een paar plakjes mozzarella en 8 gehalveerde cherrytomaatjes en herhaal dit nog een keer. Leg wat blaadjes basilicum op de tomaatjes en druppel er nog wat olijfolijfolie extra vierge over. Zet de schotel in de oven op 180 graden gedurende 15-20 minuten. Bij deze groenteschotel kan je bijvoorbeeld dorade eten.