Hartige quiche met deeg van pompoen en amandelmeel en vulling met boerenkool en nog veel meer!
Zo heb je vast nog nooit boerenkool gegeten!
- een (stuk) pompoen van ongeveer 340 gram.
- 375 gram amandelmeel
- 500 gram boerenkool
- 5 eieren
- 80 gram (middel) zachte verbrokkelde geitenkaas
- 100 gram geraspte geitenkaas
- 1 rode paprika
- een handje ongezouten cashewnoten
- gedroogde Mediterrane kruiden
- Himalaya zout
- vers gemalen peper
Deze hartige taart is voldoende voor 6 mensen.
Neem een stuk pompoen van ongeveer 340 gram. Snijd de pompoen in stukjes en kook de pompoen in ruim water in 20 minuten gaar. Giet het water af en pureer de pompoen. Bij mij bleef er 225 gram over. Voor het deeg heb ik dit aangevuld met 375 gram amandelmeel en 1 ei. Maak hier met de staafmixer een deeg van. Dit deeg wordt heel soepel.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in. Stort het deeg op de bodem en maak een opstaande rand. Zet het deeg in de koelkast.
Kook 500 gram boerenkool in een bodempje water gedurende 10 minuten. Laat de boerenkool goed uitlekken in een vergiet. Klop 4 eieren los met 80 gram (middel) zachte verbrokkelde geitenkaas, 75 gram geraspte geitenkaas en wat gedroogde Mediterrane kruiden.
Roer 1 in stukjes gesneden rode paprika door de boerenkool en een handje ongezouten cashewnoten en breng de boerenkool op smaak met Himalaya zout en vers gemalen peper. Doe het boerenkoolmengsel in de springvorm.
Strooi er nog wat geraspte geitenkaas over en bak de taart in 45 minuten in de oven op 200 graden.
Wist je dat boerenkool in Amerika heel erg hip is? Je ziet en hoort erover in dit filmpje: