Hartige taart met broccoli en kastanje-champignons
Hartige taart met een gezonde bodem zonder bladerdeeg.
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 50 gram kokosvet
- 2 eieren
- peper
- zout
- gedroogde Italiaanse kruiden
- 500 gram broccoli
- 250 gram kastanjechampignons
- kokosvet
- zout
- peper
- verse of gedroogde blaadjes tijm
- 100 gram geraspte pittige geitenkaas
- 50 ml sojaroom
Een nieuw recept voor een hartige taartbodem. Niet omdat de andere recepten voor hartige taarten niet goed zijn, maar voor de variatie. Maak een deeg van 200 gram amandelmeel met 50 gram boekweitmeel, 50 gram kokosvet en 2 eieren, peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 20-22 cm en zet de vorm een tijdje in de koelkast. Blancheer 500 gram in roosjes gesneden broccoli 2 minuten in kokend water (als je ook een gedeelte van de klein gesneden stelen neemt, kook die dan eerst 2 minuten en voeg daarna de roosjes toe). Borstel 250 gram kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in wat kokosvet met zout, peper en verse of gedroogde blaadjes tijm in een hapjespan lekker zacht. Haal de taartbodem uit de koelkast en leg de (uitgelekte) champignons hierop en daarop de broccoli. Meng 100 gram geraspte pittige geitenkaas met 50 ml sojaroom en giet dit over de broccoli. Zet de taartvorm in de oven gedurende 30 minuten op 180 graden.