Hartige taart met courgette en sardientjes
Deze gezonde hartige taart met vis is niet moeilijk om te maken.
Voor de bodem:
- 200 gram havermout
- 50 gram kokosvet
- 2 eitjes
- een handvol basilicum
- Parmezaan
- zout
- peper
Voor de vulling:
- 1 courgette
- 3-4 trostomaten
- peper
- zout
- Italiaanse kruiden
- 1 blikje sardientjes
Haal het kokosvet een uur voor gebruik uit de koelkast. Kneed een deeg van 200 gram havermout, 50 gram kokosvet, 2 eitjes, een handvol in stukken gescheurde blaadjes basilicum, wat fijn geraspte Parmezaan en zout en peper. Bekleed hier een ingevette springvorm mee (van 20-24 cm) en zet het deeg even in de koelkast. Snijd 1 gewassen courgette in plakken en doe hetzelfde met 3 of 4 trostomaten. Leg de courgetteplakjes op de taartbodem en strooi daarop wat peper en zout. Leg de in plakjes gesneden tomaat hier op en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. Voeg er 1 blikje in stukjes gesneden sardientjes aan toe. Zet de hartige taart in de oven gedurende 30 minuten op 180 graden.