Hartige taart met courgette, munt en schapenkaas
Heerlijk voedselzandloper recept voor gezonde hartige taart met een bodem van havermout.
- 200 gram havermout
- 5 eitjes
- 2 courgettes
- 125 ml soja light room
- 100 gram geraspte schapenkaas
- 50 gram kokosvet
- sesamzaadjes
- zout
- peper
- flink wat oregano
- handvol munt
- olijfolie
Maak een deeg van 200 gram havermout, 2 eitjes, 50 gram kokosvet, wat zout en flink wat oregano; alles goed kneden tot een mooi deeg; een springvorm invetten met wat olijfolie en het deeg over de bodem verdelen en een mooi opstaand randje maken voor de vulling. Gewoon goed blijven uitsmeren want je hebt voldoende deeg; zet deze taartbodem in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat de bodem in ongeveer 20 minuten garen. (De deegbodem is hetzelfde als in het recept voor spinazietaart met kleine tomaatjes en een krokante bodem met kruiden.) Als je het deeg voor de bodem hebt gemaakt kun je aan de slag met de courgettes. Snijd van 2 courgettes de uiteinden af en snijd er in de lengte lange dunne plakken van; stop de plakken in een vergiet, strooi er zout op en laat ze een tijdje staan totdat al het vocht er uit komt. Vocht eraf spoelen en de courgettes drogen met keukenpapier of met schone theedoeken, let op, er komt echt heel veel vocht uit. In een koekenpannetje wat sesamzaadjes roosteren; uit de pan nemen, in een grote schaal doen en hier een handvol munt aan toevoegen en 2 eetlepels mooie olijfolie en er de gedroogde plakken courgette doorheen roeren. Klop 3 eitjes los met 125 ml soja light room en breng op smaak met peper; verdeel de courgettes over de bodem; doe er 100 gram geraspte schapenkaas overheen en schenk het eimengsel erover; ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.