www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart van broccoli en wokgroente

Een recept voor een lekkere hartige taart met een heerlijke VZL-bodem van havermout.

  • 200 gram havermout
  • 2 eitjes (L)
  • 50 gram kokosvet
  • wat geraspte oude geitenkaas
  • 2 scharrelkipfilets
  • 2 stronken broccoli
  • 400 gram gesneden wokgroenten
  • 1 theelepel vadouvan kruiden
  • wat grof geraspte oude geitenkaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • (een springvorm)
  • (bakpapier)
Hartige taart van broccoli en wokgroente

Recept voor 4 personen: Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de opstaande randen in. Maak een deeg van 200 gram havermout, 2 los geklopte eitjes (L), 50 gram gesmolten kokosvet, zout, peper en wat geraspte oude geitenkaas. Druk het deeg op het bakpapier en maak opstaande randjes. Zet het deeg minstens 20 minuten in de koelkast. Snijd 2 scharrelkipfilets in stukken. Verhit wat kokosvet en olijfolie in een hapjespan en bak de filets hierin. Snijd de steeltjes van 1 stronk broccoli in kleine stukjes en bak ze mee met de kip. Snijd de roosjes van 1 stronk broccoli in kleinere roosjes en bak de broccoli ook mee samen met 400 gram gesneden wokgroenten. (Bijvoorbeeld een mix met o.a. champignons en prei.) Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg 1 theelepel vadouvan kruiden toe.. Strooi lekker wat grof geraspte oude geitenkaas over de hartige taart en zet hem 30 minuten in de oven op 180 graden.