Havermoutbrokken met chocola
Met dit recept maak je deze gezonde voedselzandloper-snack heerlijk zacht.
- 2 bananen
- 2 theelepels vanille-extract (of verse vanille)
- 75 gram kokosvet
- 200 gram havermout
- 60 gram amandelmeel
- 1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
- 100 gram extra pure chocola
- een flinke kneep agavesiroop
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels zout
Het recept voor 16 brokken: prak 2 bananen fijn en giet er 2 theelepels vanille-extract over (of gebruik verse vanille). Smelt 75 gram kokosvet en roer dat door 200 gram havermout en 60 gram amandelmeel en 2 theelepels kaneel, 2 theelepels zout en 1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder. Kneed er samen met de bananen een soepel deeg van en meng hier 100 gram in heel kleine stukjes gesneden extra pure chocola door. Bak de brokken op een met bakpapier bekleed bakblik in 12 minuten in de oven op 180 graden. Keer daarna de brokken om en bak ze nog 6 minuten. Laat ze wel even afkoelen voor dat je aanvalt. Je kunt eventueel nog wat zoet door het deeg mengen, bijvoorbeeld een flinke kneep agavesiroop of je eigen favoriete zoet!