Herfst lunch: Paddenstoelengratin met geitenkaas!
Recept voor een gezonde voedselzandloper lunch.
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 plakken geitenkaas
- een paar tenen knoflook
- 1 uitje
- lekker veel verse blaadjes tijm
- zout
- peper
- olijfolie
- (bakpapier)
Zo maak je deze bijzondere VZL herfst-lunch voor 2 personen: Verwarm de oven op 250 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Leg hierop 2 plakken geitenkaas. Fruit in een hapjespan met wat olijfolie een paar tenen knoflook met 1 gesnipperd uitje en voeg daar 250 gram schoon geborstelde en in kwarten gesneden kastanjechampignons aan toe. Voeg wat zout en peper toe en lekker veel verse blaadjes tijm. Laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes garen. Leg het paddenstoelenmengsel op de kaasplakken en leg bovenop ook nog 2 plakken. Zet de bakplaat in de oven gedurende een minuut of 3.