www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Italiaanse Farinata met kikkererwtenmeel

Deze Farinata, een soort plat brood, is glutenvrij en helemaal voedselzandloper-proof.

Voor de bodem:
  • (pizzavorm)
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 2-3 eetlepels rozemarijn
  • 75 gram harde Italiaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 300ml water
Italiaanse Farinata met kikkererwtenmeel

Wow, dit wil iedereen maken! Italiaanse Farinata met kikkererwtenmeel. Super gemakkelijk te bereiden en je kunt er alle kanten mee op. Ja, wat is het eigenlijk? Denk aan een platte koek, brood of pizza. Het is helemaal VZL en glutenvrij. Ik ontdekte het toen ik mijn pak kikkererwtenmeel eens goed bekeek. Ik geef je hier mijn recept. Je kunt er eindeloos op variëren. Vet een pizzavorm in met een beetje olijfolie. Doe 100 gram kikkererwtenmeel in een kom en voeg daar 300 ml water in delen aan toe. Roer goed door! Roer 1,5 eetlepel olijfolie door het meel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 2-3 eetlepels fijn geknipte rozemarijn toe en 75 gram geraspte harde Italiaanse kaas. Giet het mengsel in de pizzavorm en zet het een paar uur of langer in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden en bak de koek gedurende 15 minuten. Zet de oven op de grillstand en bak nog 5 minuten voor een knapperige korst. Wij aten dit met gehaktballetjes van biologische, gekruid kipgehakt in tomatensaus en lekker veel koriander met een gemengde salade! Ook heerlijk met een Italiaanse groenteschotel, bij de borrel met humus en bij je Paasbrunch of lunch. Of wat je zelf verder verzint. Ik zei het al, je kunt hier alle kanten mee op.