Kabeljauw met ras el hanout en geroosterde groenten en appel
Een heerlijk slank voedselzandloper recept met vis en groenten.
- 4 oranje, gele en paarse wortels
- een halve flespompoen
- 2 stukken kabeljauw
- 2 friszure appels
- gedroogde Italiaanse kruiden
- een heel klein beetje ras el hanout kruiden
- boekweitmeel
- wat kokosvet
- olijfolie
- zout
- peper
November: de maand om kabeljauw te eten! Wij aten deze vis met ras el hanout kruiden met geroosterde groenten en appel uit de oven. Het is een heerlijk slank recept. Vooral bijzonder lekker door de toegevoegde appel. Voor meer vulling kun je er ook nog zoete aardappelen bij roosteren. Of pastinaak en/of knolselderij of koolraap. Begin met de groenten. Voor 2 personen heb ik 4 oranje, gele en paarse wortels geschraapt en in stukken gesneden, plus een halve flespompoen in even grote stukken. Leg de groenten op een bakplaat. Druppel wat mooie olijfolie over de groenten en strooi er gedroogde Italiaanse kruiden over. Zet de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven op 175 graden. Wrijf 2 stukken kabeljauw aan beide zijden in met boekweitmeel, zout, peper en een heel klein beetje ras el hanout kruiden. Bak de vis voorzichtig in wat kokosvet. Keer na 3 minuten de vis voorzichtig om en bak de andere kant ook ongeveer 3 minuten. Haal de vis uit de pan. Leg de vis op een bord en dek af met aluminiumfolie. Schil 2 friszure appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in even grote stukken als de wortel. Voeg na 30 minuten roosteren de appel bij de groenten en laat ze nog 15 minuten lekker mee roosteren. Leg de geroosterde groenten met appel op de borden en serveer ze met de vis.