Knolselderijsoep met gerookte zalm
Makkelijk zelf te maken soep van knolselderij.
- 1 rode ui
- een halve knolselderij
- 1 plakje gerookte zalm
- 2 volle koffielepels bouillonpoeder
- peper
- kerrie
- kurkuma
- sojaroom
- peterselie
Superlekker en eenvoudig klaar te maken. Zo maak je 2 koppen fluwelige soep van knolselderij: snipper 1 rode ui. Schil een halve knolselderij in plakken en haal de schil eraf. Snijd de knolselderij in blokjes. Fruit de ui in een soeppannetje en voeg de knolselderij toe. Doe 2 volle koffielepels bouillonpoeder bij de knol samen met wat peper, kerrie en kurkuma. Roer alles even goed door en giet 1 liter kokend water in de pan. Laat de soep aan de kook komen en 20 minuten zachtjes koken. Maak de soep glad met een staafmixer. Roer er wat sojaroom doorheen en garneer de soep met toefjes peterselie en 1 plakje in stukjes gesneden gerookte zalm.