Knolselderijsoep met geroosterde walnoten
Deze soep van knolselderij is megalekker!
- 3 tenen knoflook
- 7 takjes tijm
- een halve knolselderij
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- wat walnoten
- sojaroom (of haverroom)
- zout
Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Bak de knoflook met de tijm en de knolselderij een paar minuten in een middelgrote soeppan. Voeg bouillonpoeder toe met zout, peper, kurkuma en 3/4 liter kokend water. Breng de soep aan de kook en laat hem 20 minuten zachtjes pruttelen. Rooster ondertussen in een kleine koekenpan wat in stukken gehakte walnoten. Haal de soep van het vuur en maak er met de staafmixer een glad geheel van. Doe de soep in kommen, roer er sojaroom door en strooi de walnoten in de knolselderijsoep.