VZL Krentenbol
Krentenbollen zonder koemelk- en tarweproducten, lekker en voedzaam!
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram boekweitmeel
- 100 gram rozijnen
- 100 gram grof gehakte gemengde noten en zaden
- 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
- 1 dl plantaardige melk (amandelmelk, ongezoet)
- 2 eieren
- zout
Deze krentenbol (rozijnen-notenbol) is goed gevuld! Heerlijk als ontbijt. Mee in de lunchbox. Fijn na het sporten en ook een goede aanvulling bij een picknick! Zo maak je 9 voedselzandloper krentenbollen: Maak een deeg van 150 gram amandelmeel, 150 gram boekweitmeel, 100 gram rozijnen, 100 gram grof gehakte gemengde noten en zaden, 1 koffielepel wijnsteen bakpoeder, 1 dl plantaardige melk, 2 los geklopte eieren en wat zout. Roer alles goed door elkaar tot een elastisch deeg. Maak van het deeg 9 bolletjes en druk ze iets platter. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes erop. Bak ze 20 minuten in de oven op 170 graden.