www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Lasagne met pompoen, aubergine, spinazie, kwark, boerenkaas en zalm

Deze voedselzandloper lasagne (zonder pasta bladeren) heeft een fantastische combi van smaken!

  • een halve biologische pompoen (ongeveer 450 gram)
  • 2 rode uitjes
  • 1 aubergine
  • 400-450 gram spinazie
  • 200 gram magere kwark
  • 75 gram geraspte boerenkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • olijfolie
  • 3 eetlepels bouillonpoeder
  • 1 theelepel Vadouvan kruiden
  • zout
  • peper
Lasagne met pompoen, aubergine, spinazie, kwark, boerenkaas en zalm

Het was weer eens tijd voor een nieuwe lasagne. Deze heeft een fantastische combi van smaken! Met pompoen, aubergine, spinazie, kwark, boerenkaas en Schotse gerookte zalm. Recept voor 2-3 personen: Was een halve biologische pompoen. Snijd hem doormidden en haal de pitten en de zaden eruit. Snijd de pompoen in kleine stukken. Biologische pompoen hoeft niet geschild te worden, dus dat scheelt je veel werk en levert je lekker veel vezels op. Snipper 2 rode uitjes fijn. Fruit de uitjes in een soeppan in wat olijfolie. Voeg de pompoen toe. Voeg 3 afgestreken eetlepels bouillonpoeder toe en 1 theelepel Vadouvan kruiden. Strooi wat zout over de pompoen. Pureer de pompoen tot puree. Snijd 1 aubergine in de lengte in dunne plakken. Strooi er zout op en leg ze een half uur in een vergiet om uit te lekken. Spoel de plakken af en dep ze droog. Kwast ze aan beide zijden in met met olijfolie met zout en peper en bak ze in delen aan beide kanten in een koekenpan. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. Wok 400-450 gram spinazie in delen in een hapjespan en laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Roer 200 gram magere kwark los met 75 gram geraspte boerenkaas. Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie en leg de helft van de aubergine hierop. Bedek met een laagje pompoenpuree en een laag spinazie. Hierop een laag kwark-kaas en 50 gram gehalveerde repen gerookte zalm. Herhaal dit maar leg de zalm en kwark in omgekeerde volgorde. Dus eerst de zalm en dan de kwark-kaas. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 180 graden. Wat doe je met de andere helft van de pompoen? Maak bijvoorbeeld gevulde pompoen!