Lasagne van knolselderij met saus van paddenstoelen en gewokte spinazie
Een toprecept voor spinazie lasagne met vellen van knolselderij.
- 25 gram gedroogde paddenstoelen
- knolselderij
- 200 gram zwammen
- 1 sjalotje
- wat tenen knoflook
- wat verse blaadjes tijm
- 500 ml bouillon
- 250 ml sojaroom
- 1 koffielepel arrowroot
- 600 gram wilde spinazie
- Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olijfolie
Dit is een recept in de serie liefde en toewijding: wel 25 gram gedroogde paddenstoelen in warm water gedurende een uur. Voeg er 500 ml water aan toe en trek een bouillon (dus met de paddenstoelen) met wat zout en peper op een zacht vuur. Schil de helft van een halve grote knolselderij in plakken en snijd de schil eraf en kook de plakken met wat zout in voldoende water in 10 minuten gaar. Laat de plakken uitlekken. (Dit zijn de 'lasagnevellen'.) Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de knolselderij-plakken. Fruit 200 gram verse zwammen in wat olijfolie en voeg daar 1 fijngesnipperd sjalotje en wat fijn gesneden tenen knoflook aan toe met wat verse blaadjes tijm en zout en peper, en 500 ml bouillon en laat dit goed inkoken samen met de gedroogde paddenstoelen. Giet hier 250 ml sojaroom bij en laat de saus inkoken. Als de saus niet dik genoeg wordt, doe je er nog 1 koffielepel arrowroot bij, aangemaakt met water. Snipper wat knoflook en roerbak deze in wat olijfolie en voeg er de spinazie in delen bij. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en ga stapelen in een ovenvaste ingevette schaal. Eerst wat plakken knolselderij, dan wat gewokte spinazie en een deel van het paddenstoelen-mengsel en herhaal dit nog een keer en eindig met wat grof geraspte Parmezaanse kaas. Zet de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 10 minuten en daarna nog 5 minuten onder de grill op 250 graden.