Lasagne van koolrabi, scholfilet, spinazie en platte peterselie
Bijzondere voedselzandloper-lasagne (dus zonder pasta-bladeren).
- 1 koolrabi
- 250 gram scholfilet (laat de vis fileren door de viswinkel)
- 250 gram spinazie
- 1 tomaat
- 20 gram kokosvet
- 2 eetlepels boekweitmeel
- 250 ml sojaslagroom
- 2 eetlepels amandelmelk
- olijfolie
- zout
- peper
- wat limoensap
- wat platte peterselie
- 1 tomaat
- geraspte schapenkaas
Lasagne van koolrabi, scholfilet, spinazie en platte peterselie voor 2 personen: Schil 1 koolrabi en snijd er plakken van. Bedruppel ongeveer 250 gram scholfilet (laat de vis fileren door je viswinkel) met wat limoensap en strooi er zout en peper over. Snijd de filet in kleine plakjes. Hak wat platte peterselie fijn. Wok 250 gram spinazie heel kort in een hapjespan en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Verhit 20 gram kokosvet in een steelpannetje en roer er beetje bij beetje 2 eetlepels boekweitmeel door. Voeg 250 ml sojaslagroom toe en roer tot je een gladde saus hebt. Doe er 2 eetlepels amandelmelk bij en zout en peper naar smaak. Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie. Beleg de bodem met de helft van de plakken koolrabi. Giet wat saus over de plakken. Leg hierop een laag gewokte spinazie en wat peterselie en de helft van de scholfilet. Herhaal dit. Eindig met de spinazie. Snijd 1 tomaat in kleine stukjes en verwijder de pitjes en het vocht. Leg de tomaatstukjes op de spinazie en strooi er geraspte schapenkaas op. Zet de schotel 30 minuten in de oven op 180 graden.