Lichte zomerse pizza met bodem van kikkererwtenmeel
Gezonde pizza met tomaatjes en Hüttenkäse.
- 100 gram kikkererwtenmeel
- gedroogde Italiaanse kruiden
- een klein blikje tomatenpuree
- 20 cherrytomaatjes
- Hüttenkäse
- Parmezaanse kaas
- 1,5 eetlepel olijfolie
- zout
- pizzavorm
Pizza! Voor de bodem: meng 100 gram kikkererwtenmeel met 300 ml water, 1,5 eetlepel olijfolie, wat zout en gedroogde Italiaanse kruiden. Giet het mengsel in een pizzavorm en zet het weg in de koelkast. Let op, het deeg blijft vloeibaar. Haal na 1-2 uur het deeg uit de koelkast en bak de bodem 10-15 minuten op 175 graden. Haal de bodem uit de oven en laat hem even afkoelen. Meng een klein blikje tomatenpuree met een half blikje water. Strooi er wat zout en gedroogde Italiaanse kruiden door. Bestrijk de pizzabodem met de tomatenpuree. Was 20 cherrytomaatjes (bijvoorbeeld rode en gele) en halveer ze. Verdeel de tomaatjes over de pizza. Schep kleine kloddertjes Hüttenkäse tussen de tomaatjes en strooi er nog wat fijngemalen Parmezaanse kaas over. Bak de pizza in 10 minuten af op 175 graden.