Eet meer peulvruchten: Linzenschotel
Meer peulvruchten eten is heerlijk met deze superlekkere linzenschotel.
- 250 gram rode splitlinzen
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1/2 fles biologische tomatensaus
- 2 handperen
- zout
- Al-Andalus
Recept met peulvruchten (linzen) voor 4 personen: Was 250 gram rode splitlinzen goed af onder de kraan en kook ze in ruim water met wat zout in 15 minuten op een middelhoog vuur. Fruit ondertussen in een hapjespan 1 gesnipperde rode ui met 2 fijngesneden knoflooktenen, 250 gram schoon geveegde en 250 gram in stukken gesneden kastanjechampignons. Voeg na 5 minuten 1 gele en 1 groene, schoongemaakte en van de zaadlijsten en pitten ontdane, in stukken gesneden paprika toe. Laat de paprika's ook nog even mee garen. Giet 1/2 fles biologische tomatensaus bij het gerecht. Voeg de linzen toe en 2 in stukken gesneden handperen. Breng de linzenschotel op smaak met zout, en Al-Andalus. Al-Andalus is een kruidenmengsel volgens authentiek Moors recept, het bevat komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprika, zwarte peper, venkelzaad, oregano, anijszaad, laurierblad en peterselie. Het is kant en klaar te koop in de supermarkt.