www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kip met mango

Dit is een smaaksensatie, het eet gemakkelijk, je maakt het makkelijk, en het is dus heerlijk en gezond met mango en courgette en sperziebonen.

  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram kipdijfilet
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 100 gram tuinerwtjes uit de diepvries
  • 100 gram mango uit de diepvries
  • 2 tomaten
  • gedroogde of verse munt.
  • wat ketjap
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • flink wat Parmezaanse kaas
  • gedroogde dragon
  • basilicum
Makkelijke maaltijd met mango en kip

Dit is zo lekker en zo makkelijk! 1: Snijd 1 courgette in dunne plakjes en halveer ze. Snijd 250 gram cherrytomaatjes doormidden. Doe de courgette en de tomaatjes in een passende ovenschaaltje. Hussel er wat olijfolie door en peper en zout en strooi er flink wat Parmezaanse kaas op. Zet het schaaltje 20 minuten in de oven op 180 graden. (Je kunt de kaas ook weglaten) 2: Fruit ondertussen 3 fijngesneden knoflooktenen met 1 gesnipperde rode ui. Voeg 250 gram doormidden gesneden sperziebonen toe, 100 gram tuinerwtjes uit de diepvries en 100 gram mango uit de diepvries en 2 in stukjes gesneden tomaten. Breng de groenten op smaak met zout, peper en gedroogde of verse munt. 3: Snijd 400 gram kipdijfilet in stukjes en marineer deze in wat ketjap ( van Kikkoman), 1 zeer fijn gesneden rode peper en gedroogde dragon. Bak de kip in een koekenpan. Schep van alle gerechten wat op de borden en garneer de groenten met basilicum.