www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Mediterrane kipschotel

Een overheerlijk en feestelijk voedselzandloper kip recept, helemaal niet moeilijk om te maken.

  • 4 grote kippenpoten
  • 8 kippenvleugels (of dijen of kluifjes)
  • 1 dl Pastis
  • 4 eetlepels
  • 3 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
  • 3 eetlepels vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 2 venkelknollen
  • 4 gepelde mandarijnen
  • wat venkelzaadjes
  • platte peterselie
Voedselzandloper-proof: Mediterrane kipschotel

Mediterrane kipschotel. Een overheerlijk en feestelijk gerecht met biologische scharrelkip! Helemaal niet moeilijk om te maken. Dus ook een succesrecept voor beginnende kokers. En ja, eerlijk is eerlijk, het gerecht komt van superkok Ottolenghi, en door wat veranderingen is het nu ook voedselzandloper-proof! Het beste kun je deze schotel een dag van tevoren klaarmaken. Op de dag zelf hoef je dan nauwelijks iets meer te doen. Je hebt hiervoor nodig voor 3-4 personen wat grote kippenpoten en wat kippenvleugels (of dijen of kluifjes). En natuurlijk nog wat andere producten. Begin met de marinade. Roer in een grote kom door elkaar: 1 dl Pastis door 4 eetlepels olijfolie-traditioneel, met 3 eetlepels vers geperst sinaasappelsap, 3 eetlepels vers geperst citroensap en 2 eetlepels mosterd met 3 eetlepels palmsuiker. Voeg hieraan toe 2 venkelknollen, in 8 parten gesneden (de harde kern eruit) en 4 gepelde mandarijnen, in plakken gesneden (dus niet in partjes). Stamp in een vijzel nog wat venkelzaadjes fijn. Doe alle ingrediënten met nog wat gedroogde tijm in een grote kom en hussel alles goed door elkaar. Zet de kipschotel in de marinade afgedekt in een braadschotel of meerdere ovenschotels afgedekt in de koelkast. Minimaal 2 uur. Een hele nacht is ook goed. Haal de schotel 1 uur voor het verder verwerken uit de koelkast. Zet de oven op 220 graden en zet de schotel na het voorverwarmen gedurende 45 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven. Leg de kip op een schaal en laat de saus op het vuur tot de helft inkoken en giet dit over de kip. Dien de kip op op een mooie schaal. Giet de ingekookte saus hierover en garneer met blaadjes platte peterselie. Heerlijk met gewokte wilde spinazie met knoflook.