Muffins van boekweitmeel met amandelmeel
Recept voor gezonde muffins zonder graan- en koemelkproducten.
- 100 gram boekweitmeel en amandelmeel (ongeveer 50/50)
- 50 ml sojamelk (of amandel- of hazelnootmelk)
- 1 appel
- 50 gram gedroogde cranberry's
- een flinke eetlepel peren-appelstroop zonder suiker
- wat grof gehakte noten
- wijnsteenzuur bakpoeder
- zout
- kaneel
Muffins van boekweitmeel met amandelmeel. Voedselzandloper-proof en je eet er je vingers bij op! Zo maak je ze: Neem ongeveer 100 gram amandelmeel en boekweitmeel. Meng dit in een kom met kaneel en wat zout. Doe in een andere kom 50 ml sojamelk (of amandel- of hazelnootmelk). Voeg hier 1 geraspte appel aan toe met 50 gram gedroogde cranberry's en een flinke eetlepel peren-appelstroop zonder suiker. Roer het meel door het sojamelkmengsel. Voeg wat grof gehakte noten toe en op het allerlaatst een flinke theelepel wijnsteenzuur bakpoeder. Giet het beslag in papieren cakevormpjes die je in een muffinvorm hebt gezet. (Ongeveer 16.) Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 25-30 minuten.