Notenburgers met basilicum-rucolasaus
Gezonder en lekkerder dan hamburgers: burgers van noten!
- 150 gram noten (bijvoorbeeld walnoten, blanke amandel en cashewnoten)
- 1 eitje
- 2 eetlepels notenpasta
- wat havermout
- 1 rood uitje
- zout
- peper
- olijfolie
- 1 rood uitje
- 1 teen knoflook
- een handvol rucola
- een handvol basilicum
- 100 ml sojayoghurt
- wat (Himalaya)zout
- zwarte peper
- olijfolie
Maal 150 gram noten in de keukenmachine fijn. Bijvoorbeeld walnoten, blanke amandel en cashewnoten. Meng ze met 1 eitje, 2 eetlepels notenpasta, wat havermout (i.p.v. paneermiddel) en 1 gefruit rood uitje en wat zout en peper. Je kunt er 6 burgertjes van kneden. Bak ze aan weerszijden in wat olie. Ze smaken niet echt anders dan hamburgers van gehakt. Nou ja, lekkerder. Snipper 1 rood uitje en fruit dat even in wat olijfolie in een koekenpannetje. Doe 1 gesneden teen knoflook in een mengbeker samen met een handvol rucola, een handvol basilicum, 100 ml sojayoghurt, wat (Himalaya)zout en zwarte peper. Maak hier met de staafmixer een gladde saus van.