Ovenschotel met knolselderijpuree, broccoli en kaassaus met walnoten
Lees hoe je de kaassaus gewoon zelf maakt, maakt zonder zakjes en pakjes.
- 1 knolselderij
- 2 broccolistronken
- 1 eetlepel kokosvet
- 1 eetlepel boekweitmeel
- 2,5 dl amandelmelk
- 150 gram oude geraspte kaas
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 handje walnoten
- olijfolie
Ovenschotel met knolselderijpuree, broccoli en kaassaus met walnoten. Recept voor 2-3 personen, of 4 met 2 kleine eters: Schil 1 knolselderij en snijd hem in stukjes. Kook de stukjes in water in 15 minuten, of 20 als je echt heel gare puree wilt. Giet de knol af en schep de stukjes weer in de pan. Druppel er wat mooie olijfolie over en voeg wat zout en peper toe. Stamp hier een grove of fijne puree van. Snijd 2 broccolistronken in fijne roosjes en bak ze even in een koekenpan in wat gewone olijfolie. Schep de puree in een middelgrote ovenschotel en schep de broccoli erop. Nu heb je alle tijd om geconcentreerd het kaassausje te maken. Je doet dit in een steelpannetje: Verwarm 1 eetlepel kokosvet en roer hier heel snel 1 eetlepel boekweitmeel door, voeg 2,5 dl amandelmelk toe en laat het kaassausje al roerend aan de kook komen. Zet het vuur zacht en roer 150 gram oude geraspte kaas door de saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de kaassaus op de broccoli en roer er 1 handje grof gehakte walnoten door. Zet de schotel 20 minuten in de oven op 200 graden. En dan, smullen!!!