Ovenschotel met spinazie, wortel en tomaat. En zalm.
Een ovenschotel met spinazie, wortel, tomaat en zalm - lekker en leuk als je wortel en tomaat in allerlei kleuren gebruikt.
- 2-3 knoflooktenen
- 450 gram spinazie
- 5-6 wortels (in verschillende kleuren)
- 4 tomaten (groene en rode)
- 3 zalmfilets (uit de diepvries)
- zout
- peper
- wat geraspte kaas
- verse basilicum
Spinazie, wortel en tomaat. Met een heerlijk stukje zalm. Een fantastische combi. De gekleurde wortels en tomaten (ze zijn van oorsprong niet altijd helemaal oranje of rood) vind je in steeds meer winkels en markten. Recept voor een ovenschotel voor 2-3 personen: Fruit 2-3 fijngesneden knoflooktenen en wok in delen 450 gram spinazie mee. Snijd 5-6 wortels, schraap ze schoon en snijd ze in plakjes, en wok ze mee. Laat de groenten goed uitlekken in een vergiet en doe ze even terug in de hapjespan. Voeg nog wat zout toe. Laat 3 zalmfilets uit de diepvries een beetje op kamertemperatuur komen. Snijd 4 tomaten in plakken. Schep de spinazie met wortel in een ingevette middelgrote ovenschaal. Snijd de zalmfilets doormidden en leg ze op de spinazie. Breng de tomaten op smaak met zout en peper en eventueel nog andere kruiden. Leg de tomaten op de zalm en strooi er wat zout en peper op. Strooi wat geraspte kaas op de tomaten. Zet de schotel 25 minuten in de oven op 200 graden. Garneer met verse basilicum.