Paddenstoelen lasagne
Heerlijke paddenstoelen lasagne met zalig draderige kaas en natuurlijk zonder pasta-lasagnevellen.
- 1 courgette
- 700 gram biologische pompoen
- 300 gram spinazie
- 250 gram kastanjechampignons
- 150 gram oesterzwammen
- 2 knoflooktenen
- Himalayazout
- 1 bol mozzarella
- 1 fles biologische tomatensaus zonder suiker
- geraspte geitenkaas
- olijfolie
- zout
- peper
- gedroogde tijm
Paddenstoelen: na hevige regen schieten ze de grond uit. Bij ons in de tuin en ook in de buurt. Ik ben geen kenner van wilde paddenstoelen en heb ze daarom gewoon in de winkel gekocht. Maar mocht je goede exemplaren in het wild plukken, dan zijn ze ook heel geschikt voor deze lasagne. Het recept voor lasagne van paddenstoelen voor 3-4 personen: Snijd 1 courgette (met bijvoorbeeld een kaasschaaf) in de lengte in heel dunne plakken. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi ze met zout. Zet het vergiet 20-30 minuten in de spoelbak. Spoel de plakken goed af. Het meeste vocht is er nu uit. Dep de plakken met keukenpapier droog. Snijd 700 gram biologische pompoen, zonder pitten en draden, in dunne plakken. Veeg 250 gram kastanjechampignons schoon en snijd ze doormidden of in vieren. Veeg 150 gram oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak de paddenstoelen in een hapjespan in wat olijfolie en strooi er zout, peper en gedroogde tijm over. Snijd 2 knoflooktenen heel fijn en wok ze heel kort met 300 gram spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken. Bestrooi met wat Himalayazout. Snijd 1 mooie, uitgelekte bol mozzarella in plakken. Nu kun je de lasagne gaan bouwen in een middelgrote lasagneschaal. Begin met een heel dun laagje tomatensaus zonder suiker en maak laagjes met de verschillende ingrediënten. De volgorde kun je zelf bepalen. Strooi op de courgetteplakken wat zout, tijm en geraspte geitenkaas en stop ergens ook de helft van de mozzarella tussen. Eindig met minstens de helft van de paddenstoelen, de helft van de mozzarella en geraspte kaas. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 200 graden. Laat de lasagne even afkoelen voordat je het eten op de borden schept. Eet smakelijk!