Pastinaak-knolselderijpuree met champignons en prei
Een mooi winters bijgerecht: verfijnde puree van pastinaak met knolselderij.
- 1 bolletje knoflook
- 1 uitje
- 1 kleine knolselderij
- 3 pastinaken
- 125 gram champignons
- 2 preien
- zout
- peper
- kerrie
- kurkuma
- chilipoeder
Voor 2-4 personen : een klein fijn gesnipperd bolletje knoflook en een dito uitje even fruiten; een kleine knolselderij in stukjes gesneden en 3 geschilde en in even grote stukjes gesneden pastinaken hierbij doen en onder water aan de kook brengen en in zo'n 20 minuutjes gaar koken. Ondertussen 125 gram of meer champignons schoon borstelen (kan ook met keukenpapier) en in plakjes snijden en ook 2 preien in ringen en schoon spoelen; prei en champignons in wat olie zachtjes gaar fruiten; als de pastinaken en de knolselderij gaar zijn deze met een mixer tot een puree mengen; zout, peper, kerrie, kurkuma en chilipeper toevoegen en mengen met prei-champignons. Dit is heerlijk met een kip/kalkoengerecht. Kan ook met vis of een gemengde salade.