Paté van verse zalm, plakken gerookte zalm en prei
Een heerlijke vispaté die helemaal Voedzelzandloper-proof is!
- een stuk zalmfilet van 200 gram
- een flinke scheut sojaroom
- 2 dunne preien
- 100 gram cranberry's
- 100 gram gerookte zalm(plakken)
- 120 gram verse roomkaas met kruiden
- 3 eitjes
- zout
- peper
Een kleine cakevorm lichtjes met olijfolie invetten met een kwastje en de hele vorm bekleden met 200 gram gerookte zalmfilet; een mengsel maken van 200 gram in stukjes gesneden zalmfilet, 100 gram gehalveerde cranberry's (ik had ze uit de diepvries) 3 eitjes, 120 gram roomkaas met fijne kruiden, een scheut sojaroom en op smaak brengen met zout en peper; dit mengsel voorzichtig op de gerookte zalm gieten en er 2 in ringetjes gesneden preien die 5 minuten geroerbakt zijn bovenop leggen. Een uur in de oven au bain marie.