www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kruidnoten

Deze lekkere kruidnoten, van amandelmeel en kokosbloesemsuiker, kan je zelf maken!

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 75 gram kokosbloesemsuiker (of 75 gram heel fijngesneden gedroogde vijgen)
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 4 eetlepels amandelmelk
Pepernoten volgens de voedselzandloper

Het is even een klusje om zelf kruidnoten te maken maar het resultaat is de moeite waard. Ik heb ook nog wat kruidnoten ondergedompeld in chocoladesaus. Gezellig om zo vlak voor Sinterklaas dit heerlijke snoepgoed samen met je kids te maken. Het recept voor kruidnoten: meng met behulp van een mixer deeg van 200 gram amandelmeel, 50 gram gesmolten en afgekoelde kokosolie, 75 gram kokosbloesemsuiker (of 75 gram heel fijngesneden gedroogde vijgen), 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden, 1 snufje zout en 4 eetlepels amandelmelk. Boetseer de kruidnoten en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze 15-20 minuten in de oven garen op 160 graden. Voor de chocolade kruidnoten: Leg stukjes heel pure chocolade in een steelpannetje. Verwarm een flinke laag water in een grote pan en houd het water net niet aan de kook. Hang de steelpan boven de grote pan en roer de chocolade net zo lang tot je een saus hebt. Laat de saus even afkoelen en schep de pepernoten door de chocolade. Grote kans dat deze kruidnoten al ruim voor 5 december op zijn!