Pittige puree met wilde spinazie en zalm
Een ontzettend lekker VZL-recept.
- een halve selderijknol
- een kwart koolraap
- 1 zoete aardappel
- 1 prei
- 1 bosui
- een halve duim verse gember
- milde paprikapoeder
- 2 staartstukken zalm
- wat roomkaas (met kruiden)
- 3 knoflooktenen
- 400 gram wilde spinazie
- Himalaya zout
- peper
- olijfolie
- wat verse blaadjes koriander
Zo maak je deze pittige puree voor 2-3 personen: Schil een halve selderijknol en snijd hem in stukjes. Doe hetzelfde met een kwart koolraap en 1 zoete aardappel. Schep alles in een pan en giet er 1 liter kokend water over en breng het aan de kook met wat zout erbij. Laat de groenten gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur. Snijd 1 prei in ringen en was deze schoon in een grote zeef. Snijd 1 bosui in ringetjes. Schil een halve duim verse gember en snijd deze heel fijn. Bak dit 2 minuten in een koekenpannetje in wat olijfolie met wat milde paprikapoeder. Vet een klein ovenschaaltje in met wat olijfolie en leg hierop 2 staartstukken zalm met de huid op de schaal. Schep er wat roomkaas (met kruiden) op en laat de zalm in de oven garen op 180 graden gedurende 8-10 minuten. Snijd 3 knoflooktenen fijn en fruit deze in wat olijfolie in een hapjespan. Voeg 400 gram wilde spinazie in delen toe. Afgieten is meestal niet nodig. Breng de spinazie op smaak met Himalaya zout en peper. Pureer knol, raap en zoete aardappel heel licht in wat olijfolie met wat peper en roer het gebakken prei-mengsel er door samen met wat verse blaadjes koriander. Schep op ieder bord wat puree met spinazie en puree erop. Dit is een variant op dit recept: