Pizza met bodem van kikkererwtenmeel
Omdat je de bodem van kikkerwtenmeel maakt is deze pizza voedselzandloper-proof.
- 125 gram kikkererwtenmeel
- zout
- peper
- 2 eetleleps olijfolie
- 2 tenen knoflook
- zout
- een handvol verse basilicum
- 2 eetlepels tomatenpuree
- olijolie
- water
- ansjovis
- champignons
- rucola
- geitenkaas
Recept voor pizza met een bodem van... kikkererwtenmeel: meng het meel met het water, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie en breng dit mengsel (jaja) al roerend aan de kook tot een dikke pap ontstaat; stort de brij op een bakplaat met bakpapier; bak het deeg op 180 graden ongeveer 15 minuten; strijk de saus over het deeg. Ik heb hem belegd met kleine stukjes ansjovis, plakjes champignon, rucola en geraspte geitenkaas, maar dat kun je naar eigen smaak veranderen. Erbij: Een rucola salade met parmezaan!