Pompoen met kruiden
Lekkere VZL pompoen met kruiden, saus van geitenkaas en gebakken paddenstoelen!
- een halve biologische pompoen
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 100 gram belegen geitenkaas
- een scheut sojaroom
- een scheutje witte wijn (of bouillon)
- gedroogde Italiaanse kruiden
- verse tijm
- peper
- zout
- olijfolie
Pompoen-recept voor 2 personen: Snijd de helft van een biologische pompoen in parten. Wrijf de parten in met wat olijfolie, verse tijm en gedroogde Italiaanse kruiden. Laat de pompoen 45 minuten garen in de oven op 180 graden. Borstel 200 gram gemengde paddenstoelen schoon en snijd/scheur de grote exemplaren in stukken. Bak ze tegen het eind van oventijd in wat olijfolie met wat tijm en zout op een zacht vuur gaar. Snijd 100 gram belegen geitenkaas in stukjes. Maak hier tegen het einde van de oventijd een sausje van: verwarm de stukjes in een klein pannetje en voeg een scheut sojaroom toe en een scheutje witte wijn (of bouillon) en wat tijm en wat peper. Laat de saus op een zacht vuur inkoken. Blijf erbij en zorg dat de saus niet aanbrandt. Haal de pompoenparten uit de oven. Giet er wat kaassaus over en schep de gebakken paddenstoelen erbij.